Confabulació al Regne Unit


(...)El Pontífex va instar a [bisbes anglesos i gal·lesos] que s'oposin amb absoluta fermesa a un projecte de llei laborista contar la discriminació sexual. L'Església catòlica tem que, si surt endavant, li suposi un problema jurídic molt seriós, doncs podria ser objecte immediat de denuncies per discriminar laboralment a gais i transsexuals.
Les paraules de Benedicte XVI van ser críptiques, difícils de desxifrar sense conèixer el context legislatiu britànic. Però a Londres e va captar a la perfecció el missatge.
(...) va matisar que "alguna legislació" pretén imposar "limitacions injustes a la llibertat de les comunitats religioses a actuar d'acord amb les seves creences". Això, segons Benedicte XVI, "viola el dret natural sobre el que la igualtat dels éssers humans es fonamenta i es garanteix". El Papa va animar als bisbes britànics a lluitar "amb zel missioner" contra el projecte de llei.
El parlamentari laborista Stephen Hugues es va mostrar "indignat, com a catòlic". "Els líders religiosos haurien d'intentar eradicar la desigualtat i no perpetuar-la", va declarar.
(...) la decisió papal de crear un mecanisme per integrar a l'Església catòlica al clero –inclosos sacerdots casats- i als fidels dissidents de l'Església anglicana, en la seva majoria disconformes amb l'ordenació de dones i homosexuals. L'anuncia va causar un terratrèmol en l'àmbit ecumènic. Als líders de l'Església anglicana, la qual va trencar amb Roma el segle XVI, els va agafar per sorpresa. El Vaticà ho va plantejar com un acord, però en realitat va ser gairebé un 'diktat' de Roma. Si aquell pas va provocar commoció en el terreny religiós, la intromissió papal en el procés legislatiu britànic amenaça amb caldejar les aigües polítiques.
Eusebio Val, El Papa ataca un proyecto de ley británico sobre igualdad sexual, La Vanguardia 3-02-2010.