Mitjans polítics de l'evangelització espanyola

Diuen els catecismes de l'Església romana que fe és "creure el que no vam veure". Immediatament, es pregunta al catecumen per què creu el que creu. "Crec aquestes coses perquè Déu així ho ha revelat, i la Santa Mare Església així ens ho ensenya". Amb aquests vímets, els esforços del teòleg Ratzinger (avui Benet XVI) per fer compatible fe i raó són tasca de titans. (...) el Papa va proclamar que "la família formada per Josep, Maria i Jesús és la porta d'ingrés a la terra del salvador de la humanitat". (...)
Encara que sembli increïble avui entre tanta parafernàlia eclesiàstica, el fundador cristià va néixer en un pessebre de cabres, no en palaus de cardenals. Els relats sobre els seus primers anys són fantàstics: aparicions d'àngels, embarassos prodigiosos, mags de països llunyans, un rei genocida de "sants innocents". És estrany que el noi tan privilegiat, quan, ja adult, comença a parlar com un polític radical, a casa i en la seva família no creien en ell, els seus parents el menyspreaven i fins pensaven que estava boig. Ho diuen els evangelis de Marc i Joan.
Dos mil anys després, els successors es mostren immensament poderosos i organitzen concentracions per torçar el braç al poder civil. Però ahir, cinquena celebració d'aquestes jornades, no van tenir enemic. Retirat Zapatero, entronitzat Rajoy, els bisbes s'han quedat sense ira divina, i gairebé sense discurs, excepte el general de la llei: la defensa de "la vida i la família arrelada en Jesucrist, que corre perill a tot Europa" (Rouco dixit ).
Queda una altra curiositat. Fins on portaran el seu catolicisme militant alguns dels nous ministres? N'hi ha membres de la famosa Associació Catòlica de Propagandistes (ACdP), entre les seves obligacions hi ha l'ordre de comportar-se sobretot com a fidels súbdits del Vaticà. "Ens interessa el catedràtic, el cap d'empresa, el director de diaris, l'home que es dedica a la vida pública: avui subsecretari, demà, ministre. Amb un fi, i és que aquests homes serveixin a Déu i serveixin a l'Església molt atents als consells de Roma ", segons resa un dels seus principis. Ni més ni menys.
Juan G. Bedoya, Toma de poder (católico), El País 31-12-2011.