8.1.6 Musulmana

--> -->
Els temes inclosos en aquest apartat són:


 
-->
(...) la peregrinació anual a La Meca, “on milions de riyales o qualsevol altra tipus de moneda canvien de mans”.
Francesc Peirón, Los aliados árabes siguen financiando a Al Qaeda y otros grupos terroristas, La Vanguardia 6-12-2010.



Llibres contradictoris i cervells simples
Europa en general -i França en particular- ha confinat la religió cristiana a l'únic espai raonable, la intimitat. Hi ha necessitat de Montaigne, Voltaire i, finalment, Luter. Són aquests cinc-cents anys ubèrrims de supremacia progressiva de la raó el que trobem a faltar al món islàmic. Déu hi h  de ser post en qüestió, ens n'hem de burlar i, a la fi, l'hem de matar. Només així ressuscitarà d'entre els morts com un agent positiu, que ajuda realment les persones en lloc d'esclavitzar-les a dogmes horrorosos.
Al cervell de tot jihadista actual hi ressona la sura 9:4 de l'Alcorà: "Perquè Al·là, Déu, estima molt ells qui El temen, pietosament! / Quan aquests mesos que heu pactat, de pau sagrada, hagin passat, / mateu tots els qui associen a Al·là, Déu, / altres deïtats, allà on siguin".
Però aquest és un llibre on també podem llegir (sura 2:256): "Que no [hi] hagi coacció en matèria de religió, ni abús de força!" Un llibre no és un perill. El perill són els intermediaris entre unes pàgines ambigües -contradictòries entre si- i uns cervells simples.
Contra tot això cal actuar. No amb bombes, sinó amb educadors. Cal canviar els relats de l'horror per uns altres que proporcionen alguna mena d'esperança.
Joan Garí, Contra els intermediaris de Déu, Ara 1-08-2016.