Exercici del poder diví



La policia ha trencat una bombolla en Eldorado (Tejas). Una secta d’origen mormó els membres de la qual creuen que, fora del ranxo Anhelo Sión, regne el pecat. Menors obligades a ser ‘mullers’ de polígams. Abusos sexuals. I un profeta a la presó.
(...) els savis de la secta espantaven a les petites amb fosques històries d’odi i ressentiment(...)
(...) vestits com Déu els ho havia demanat. Ells, amb roba fosca. Elles, cobertes totalment per teixits senzills, de colors clars, deixant a la vista només el cap i les mans. Déu va dir al profeta que les dones havien de lluir el cabell llarg, i elles complien amb el seu desig, recollint-lo en un monyo.
En el paradís de Sión no hi havia televisions, ràdios o diaris. Les úniques notícies eren les que arribaven del cel, a traves dels ensenyaments dels homes savis, els sacerdots. Cada dia escoltaven les gravacions del profeta Jeffs que repetia fins el tedi que procrear era bo.
(...) “Jeffs duia aquí als seus escollits, als més purs. Aquesta secta és la dictadura d’un home. Jeffs fa i desfà al seu gust, és la veu de Déu. I Déu només demana una cosa: obediència cega a la seva llei”.
(...) Hi havia una llarga llista d’aliments que els membres de la secta tenien prohibits(...)
(...) “Aquí respectem les lleis. Durant molt temps hem sospitat, però allí dintre no s’hi podia entrar sense una ordre judicial. Fins que la s’obtingués, no hi havia res que nosaltres poguéssim fer allà dins”.
(...) els homes cridaven que el temple era un lloc sagrat, deien que hi havia una part del recinte a la qual només hi podien accedir els homes més venerables.
David Alandete, El delirio del anhelo de Sión, El País 13-08-2008.