Violència contra periodistes


L’any 2009 van ser assassinats 76 periodistes e tot el món (...). Les xifres que es desprenen de [l’informa de Reporteros sin Fronteras] són alarmants ja que a més dels periodistes morts, 33  van ser segrestats, 573 detinguts i 1.456 agredits o amenaçats. En aquests moments, 167 periodistes continuen empresonats en tot el món. Àsia i Àfrica són els continents en els quals aquest any hi ha hagut més nombre d’assassinats.
Tres anys després que el Consell de Seguretat de Nacions Unides aprovés la resolució 1.738 sobre protecció dels periodistes en zones de conflicte, els Governs semblen continuar sent incapaços de garantir la seguretat dels professionals. Aquest any Reporteros sin Fronteras destaca que les guerres i les eleccions qüestionades han produït les situacions de major perill que han patit els periodistes. En zones de conflicte bèl·lic els reporters tenen grans dificultats per realitzar el seu treball al convertir-se en objectiu.
Els processos electorals en països "poc" democràtics han contribuït a engreixar les xifres del 2009. (...)
(...) blogers i llocs d'internet són atrapats per la censura i per la repressió amb major intensitat. Per primer cop des de l’aparició d'internet s’han comptabilitzat 108 blogers i internautes empresonats en tot el món. Xina va ser el principal censor d'internet seguida per Iran, Tunis, Tailàndia, Aràbia Saudí, Vietnam i Uzbekistan.
Marta Forn, Reporteros son Fronteras denuncia el asesinato de 76 periodistas en el 2009, La Vanguardia 8-1-2010.