Escàndols en el futbol


Lligues europees
La Federació Alemana de Futbol (DFB) va anunciar càstigs immediats contra futbolistes i funcionaris involucrats en l’escàndol de manipulació de partits (...).
Els fiscals de Bochum han ordenat 15 detencions a Alemanya i dues a Suïssa a més de 50 registres per investigar la trama d’apostes milionàries al voltant de 200 partits arreglats en nou lligues europees. Només a Alemanya, la banda va manipular 32 partits. (...)
De moment, es desconeix quins jugadors, equips o partits van arribar a comprar els mafiosos, que es lucraven jugant sobre segur quantitats milionàries en cases d’apostes europees i asiàtiques. El botí estimat supera els 10 milions d’euros en 10 mesos.
Juan Gómez, El árbitro lo sabía todo, El País 22-11-2009.

La LFP espanyola
El futbol espanyol està sota sospita. No ha estat una vegada. Han estat tres temporades consecutives les que han acabat amb malt gust de boca, amb una seqüència impune de partits suposadament arreglats per endavant i jugadors convertits en intermediaris que posen preu a la combativitat d’un equip o aprofiten l’ocasió per fer avantatjoses apostes per internet.
(...) La majoria [dels arranjaments] corresponen a partits de segon nivell, cas de la Segona Divisió alemana i altres de menor rang (...).
"La Segona Divisió és horrible [diu un ex president de la Real Societat] (...) és un veritable infern (...)... sincerament, el futbol està molt podrit, ¿no? Crec que tot es compra i tot es ven (...)"
Luis Gómez, Goles comprados; Fútbol de compra y venta, El País 8-08-2010.