8.1.7 Sectes

--> -->
Els temes inclosos en aquest apartat són:

 
La religió és clau a les presons brasileres
La presó de Bangu és un microcosmos de l'extrema desigualtat i la corrupció endèmica al Brasil. Les condicions a la presó per als exgovernadors i els seus col·laboradors al Congrés no són les del reu comú.
Una cosa que unifica els polític i els narcos empresonats és que molts troben Déu a Bangu. Diversos grups evangèlics estan anant a totes les presons amb el suport del Govern. L'exgovernador Cabral i la seva dona han anunciat la intenció d'assistir a classes de la Bíblia després d'haver-se convertit a l'evangelisme perr un diputat de la dreta cristiana que els va predicar a les seves respectives cel·les.
Els grans traficants es converteixen a l'evangelisme a la presó i, com que són personatge admirats, aquesta religió s'estén per totes les bandes narco. Les esglésies evangèliques tenen l'ajuda de contractes públics en la gestió e programes de rehabilitació i teràpia per a reclusos, 81 de les 100 oenegés contractades pel departament que gestiona les institucions penitenciàries eren esglésies evangèliques.
Andy Robinson, Polítics i narcos a la presó de Déu, La Vanguardia 24-12-2017.