Diaris contra Google


El president de l'Associació d'Editors de Diaris Espanyols (AEDE), Antoni Fernández-Galiano, va exigir ahir a Google que el seu servei Google News, el qual enllaça amb les notícies publicades pels diaris, assumeixi "canvis radicals en el seu model de negoci" i pagui per emprar els continguts de la premsa. (...)
Fernández-Galiano va afirmar que Google s'aprofita de l'esforç i les inversions dels diaris per multiplicar els seus ingressos publicitaris. (...)
"Google s'aprofita dels editors i vulnera els ses drets de propietat intel·lectual –va observar-, uns drets fonamentals que els editors venim reivindicant internacionalment i nacional i que continuarem defensant en endavant".
(...)Fernández-Galiano justifica la reclamació a Google en el fet que "a més d'enllaçar a les pròpies webs dels periòdics, Google News reprodueix parcialment els continguts dels diaris i fa una posterior comunicació públics d'aquests amb ànim de lucre directe i indirecte, la qual cosa resulta manifestament il·legal"
Barcelona. Redacció, Los editores exigen a Google que pague por usar sus contenidos, La Vanguardia 25-03-2010.