València


La Guàrdia Civil va detenir (...) a un sacerdot de 39 anys acusat d’haver abusat sexualment de dos menors de 13 i 14 anys. El rector (...) va reconèixer davant del jutge instructor haver fet tocaments i altres actes sexuals als adolescents. L’arquebisbe de València (...) sent "profundament els fets denunciats que ens vergonyen i humilien", L’Església valenciana ha suspès de les seves tasques pastorals al rector (...) [al qual] l’han retirat tots els ministeris pastorals i se l’ha demanat que s'allunyi de la comunitat en la qual servia. Igualment se l’ha rescindit, de forma immediata, la seva relació laboral amb la Universitat Catòlica de València".(...)
Aquest és el segon cas de presumpte pederàstia d’un religiós denunciat enguany en la Comunitat Valenciana.  El maig, l’ordre dels Carmelites Descalços va dur davant el fiscal a un membre de la congregació acusat d’abusar el 2007 a un escolà de 16 anys (...).
Salvador Enguix, Detenido en Valencia un cura por abusos sexuales, La Vanguardia 22-09-2010.

Sobre el recent cas d’abusos a menors per part d’un sacerdot a València, el secretari general i portaveu de la Conferència Episcopal va insistir en que es produeixen "molt pocs casos" a Espanya, encara que "un sol cal ja són molts", i "quasi sempre s'han dut amb celeritat". Martínez Camino va qualificar de intolerables aquets comportaments, malgrat que és "comprensible" que succeeixin perquè "tots som pecadors".
Alicia Rodríguez de Paz, El episcopado: "La visita del Papa no es despilfarro", La Vanguardia 1-10-2010.