Economia del sistema

-->
Conté els articles o casos:

 
--> -->
(...) l’executiu galleg del PP no té melindros a pregonar que "el fet que el Papa vingui el novembre mantindrà el jacobeo  viu tot l’any, amb les repercussions  econòmiques que comporta".
(...) L’estada del Papa a Santiago costarà a les arques gallegues 3 milions d’euros (...), i [el president de la Xunta] va defensar el muntatge com "una inversió molt rendible, perquè els beneficis seran molt superiors". (...) la Xunta ha encomanat a una universitat gallega un estudi sobre costos i beneficis de la visita del Papa. (...)
La Conferència Episcopal el passat dijous va raonar que "no hi ha malbaratament" en la visita de Joseph Ratzinger, ja que "sempre que ve el Papa és un negoci econòmic i espiritual".
María-Paz López, La visita del Papa tiene un precio, La Vanguardia 3-10-2010.


La subvenció a l’Esglèsia catòlica
El document, publicat aquest dissabte al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), detalla que "l'Estat entregarà, mensualment, a l'Església catòlica 13.266.216,12 euros", la qual cosa suposen 442.200 euros cada dia i 159 milions en acabar l'any 2012. 
Dani Sánchez, L'Estat pagarà gairebé mig milió d'euros al dia a l'Església catòlica, Ara 1-01-2012.

 Guerrero [recent ministre de Finances del Vaticà] té al davant una tasca titànica. Haurà de resoldre el "dèficit estructural" a les finances vaticanes. Un llibre va destacar fa un mes que si no es feia res, e Vaticà caurà en fallida el 2023. El Vaticà perd 120.000 euros al dia per la caiguda de donacions, pel poc rendiment de l'enorme patrimoni a Roma -uns 800 immobles són buits i un 15% de les cases es lloguen a cost zero o amb preus de favor-, però també per l'alta despesa en personal, que l'autor situava en 140 milions d'euros només l'any passat.

Guerrero recull el càrrec ple d'escàndol per la  filtració d'uns documents confidencials que van descobrir que la Secretaria d'Estat hauria gastat 180 milions d'euros en un edifici exclusiu de Londres, provinents d'un fons de les donacions que els feligresos fan, teòricament destinats a projectes de caritat. Fins i tot ha caigut el cap de seguretat del Papa.
Ningú no sap quants diners entren a través d'aquest opac organisme, perquè no presenta comptes des del 2013.
Anna Buj, El tresorer jesuïta del Papa, La Vanguardia 30-11-2019.