Vendes d’armament

-->  
-->
Articles:



-->Negocis d'armes sense oposició -->
Un món en crisi que gasta més en armes, amb els més rics i potents com a principals beneficiaris. És el contingut essencial de l'últim informe de l'Institut Internacional d'Estocolm per a Investigacions sobre la Pau, SIPRI. (...) Els líders exportadors tots són països culturalment europeus, amb Estats Units i Rússia al capdavant.
La llista dels principals venedors d'armes (Estats Units, Rússia, Alemanya, França i Regne Unit), coincideix amb la dels cinc membres del Consell de Seguritat de l'ONU, menys la Xina.
(...) Els cinc junts responen del 76% de l'exportació mundial. (...)
Estats Units, ven armes a 76 països de tots els continents, és la gran potència del sector. Ven de tot i els seus tres principals clients han estat Corea del Sud, Israel i els Emirats Àrabs Reunits. Els tres principals compradors d'armes russes han estat la Xina, India i Algèria (...), l'informe adverteix de la lletra petita: "els petits subministraments d'armes a països de l'Àfrica subsahariana han tingut un impacte principals en les dinàmiques dels conflictes regionals", diu.
Entre els països exportadors del Nord global, és a Alemanya on la venda d'armes s’enfronta a certa contestació política. Dos partits amb representació parlamentària, els Verds i Die Linke, s'oposen, o critiquen, aquesta tendència de la qual l'exportació d'armes en forma part.
Rafael Poch, Alemania se confirma como tercer exportador mundial de armas, La Vanguardia 16-03-2010.

-->
Indústria armamentística clau per a l'economia
La causa dels conflictes militars no estava en la voluntat expansiva dels soviètics, sinó en un món amb les riqueses excessivament mal repartides, amb creixents fanatismes que generaven enfrontaments, amb interessos econòmics estratègics en conflicte –fonts energètiques, necessitats de sortida al mar, minerals imprescindibles per a noves tecnologies, comerç de drogues- i amb una indústria armamentística clau per a la prosperitat econòmica dels grans països els quals necessitaven continuar venent els productes que fabricava.
Francesc de Carreras, Fin de época, La Vanguardia 31-12-2009/1-01-2010.

-->