Catalunya: Ordre Públic processat


El titular del jutjat d'instrucció (...) de Martorell ha processat a 27 persones, entre les que hi ha set guàrdia civils, dos policies i un periodista, per formar part d'un grup que es dedicava a traficar amb drogues i a robar-les a altres traficants, a més d'organitzar una campanya de desprestigi contra els que els investigaven.
(...) en connivència amb agents de la Guàrdia Civil, van robar diverses partides de droga a altres camells, als quals van enganyar i quan s'anaven a fer les transaccions eren detinguts, desapareixent l’estupefacient. (...) descriu casos en els quals es van fer amb partides d'hachis i d'èxtasis, inclús canviant el producte inicial per un altre adulterat.
Un altre dels episodis que es descriuen és el tret que va efectuar un dels presumptes líders de la banda contra una persona a la qual acusaven d'haver-se endut sense el seu coneixement part de la cocaïna oculta en el contenidor.
Quan ja es van veure assetjats, (...) tres dels caps, d'acord amb dos advocats i un periodista, van decidir posar en marxa una campanya mediàtica de desprestigi del cap de la unitat que els investigava, amb la finalitat de desprestigiar-lo com a testimoni.
Santiago Tarín, Procesados siete guardias civiles por robar y traficar con droga, La Vanguardia 10-11-2009.